maanantai 16. toukokuuta 2016

Kansikuvapoika / Cover Boy

Tänään on monesta syystä erityinen päivä, sain käteeni Kuulo- ja Tukikoiralehden ja katsoin sen kansikuvaa. Sen kannessa on kolmaskymmenes (30) kuulokoira, joka on Midas. Kuulokoiran tuomaa apua arkeni haasteisiin ei voi tarpeeksi sanoin kuvata. Midaksen apua korostaa sen oikeus kulkea rinnallani kaikkialle, jolloin se antaa tarvittavan avun kaikkialla missä liikun eikä ainoastaan kotona.

Midaksen matka kuulokoiraksi oli välillä haastava, mutta se antoi minulle paljon enemmän kuin osasin odottaa. Paljon uusia ystäviä, erilaisiin paikkoihin tutustumisia ja rohkeuden liikkua ulkona. Vaikka Midas on valmis kuulokoira niin ei se tarkoita etteikö koulutus jatkuisi monien asioiden suhteen. Opetellaan tietenkin uusia ääniä ilmaistavaksi, erilaisissa ympäristöissä toimimista. Kaiken näiden lisäksi pidetään yllä olemassa olevia taitoja.

On erittäin mukava katso lehden kantta, jossa tuo koira joka ei suostu istumaan mihinkään kylmään istuu kylmän kallion päällä. Tästä tiedän kuinka sitoutunut Midas on toimimaan ollessaan kuulokoiran roolissaan. Se tekee työnsä välittämättä ympäristöstään sekä kellonajasta riippumatta.

Midas kansikuvapoika


Midas on työkoira, mutta se ei tarkoita etteikö se saa olla normaali terrieri omilla omituisilla piirteillään ja nauttia normaalin koiran elämästä niin hyvin kuin on mahdollista....


Today is a special day for many reason, I got a copy of kuulokoira - ja tukikoiralehden and glanced at the cover. On the cover is a thirtieth hearing dog, which is Midas. The help that hearing dog brought to my everyday life cannot be described enough. The help of Midas is highlighted by a right of it to walk beside me to everywhere, when it gives help that I need everywhere where I move and not just home.

The road of Midas to hearing dog was challenging, but it gives me more than I anticipated. A lot of new friends, getting known to new places and courage to move outdoor. Even now that Midas is ready hearing dog it doesn't mean that training wouldn't continue through on with many things. We learn new voices to express, work in different environments. Additionally we uphold old skills.

It is very nice to watch the cover of the magazine, where the dog, who won't sit anywhere where's cold, sits on a cold rock. This is how I know how committed Midas is to act when it's in a role of a hearing dog. It does its work no matter of environment nor time.

Midas is a workdog, but it doesn't mean that it cannot be a normal terrier with its own weird flaws and enjoy a life of a normal dog as well as possible...

Translator by RH

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...