torstai 10. maaliskuuta 2016

Kuulokoira liivit / A hearing-dog vest

En osaa sanoin kuvata tunnetta, jonka koin kun laitoin Midakselle nyt ensimmäistä kertaa päälle kuulokoiran liivit. Tähän hetkeen kulminoituu monta asiaa ja hetkeä. Nyt saamme kulkea missä vain Midaksen kanssa. Tavallaan avautuu uusi maailma eteeni ja antaa lisää mahdollisuuksia toimia itsenäisemmin.

Toisaalta tämä avaa myös uuden maailman Midakselle, koska pääsee uusiin ympäristöihin ja hajuihin. Vaikka koira on valmis niin ei harjoittelu lopu koskaan ympäristöjen suhteen taikka äänien ylläpitämiseen. Lisää ääniä opetellaan aina kun huomaan tarpeen jollekin uudelle äänilähteelle.

Siitä miten paljon koira on auttanut tähän mennessä jo arkelämän haasteissa ei voi aina ymmärtää ja nyt kun ovi aukeaa vieläkin isomalla nousee sen merkitys vieläkin suuremmaksi arjessa. Monta uutta ovea odottaa meitä molempia ja uskon meidän välisen suhteen syvenevän entisestään.


Palkkio keskustelu menossa...


I can't describe the feeling, that I felt when I first put the hearing-dog vest on to Midas. To this moment many things and moments comes together. Now we can go everywhere with Midas. Somehow a new world has opened front of me and it gives more changes to be more independent.

Otherhand this opens a new world to Midas, because it can go to new environments and smells. Even if Midas is ready, training isn't over ever with environments or sounds. More sounds is practiced every time its necessary to some new source of sound.

That how much Midas has helped to this point and every-day challenges cannot be always understand and now when the door is open that gives a bigger meaning in every-day life. Many new doors awaits both of us and I believe the relationship between gets deeper.

2 kommenttia :

  1. Onnea matkaan, molemmille. Mikä oli ensimmäinen aiemmin kielletty paikka, johon nyt menitte?

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia. Käytiin ihan normaalissa ruokakaupassa, Midas sai rauhassa tehdä työtään siellä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...