perjantai 2. syyskuuta 2016

Opettaja vai oppipoika /A teacher or an apprentice

Teemme Midaksen kanssa paljon asioita yhdessä ja se seuraa minua melkein kaikkialle. Annan sille vihjeitä mitä pitäisi tehdä missäkin tilanteessa, mikäli se ei tee kyseistä asiaa itsenäisesti.

Midas myös vaistoaa milloin tarvitsen sen ohjausta ja osaa tarvittaessa asettua viereeni seuraamaan tilannetta. Tämän lisäksi se osaa ottaa huomioon ihmisten erilaisuuden, jonka mukaan se päättää kuinka toimia. Olipa kyseessä vanhempi henkilö tai erityislapsi, se malttaa asettua niin että he saavat rauhassa tutustua siihen.

Ohjaa minua  / Guiding me

Se ei silti kohtele ihmisiä erilailla, vaan on aina valmis tutustumaan uusiin ihmisiin. Tietenkin se vaistoaa jos toinen ei pidä siitä tai on vihamielinen, jolloin se osaa väistää tilanteen. Tuollaisessa hyväksynnässä erilaisuutta kohtaan voisi meistä moni ottaa oppia eläimiltä.

Katselua / Just watching

Tämän lisäksi olen sen kanssa oppinut, että  määränpäällä ei ole niin väliä. Sillä matkalla voi olla monta muuta kiinnostavaa asiaa, joiden vuoksi kannattaa pysähtyä katselemaan. Jokaista asiaa voi katsella monesta eri kulmasta ja sen oppii kun katselee asioita rauhassa. Monesti silmiin osuu sellaisia asioita joita ei muuten huomaisi tai kiinnittäisi huomiota.


Midas osaa avata sellaisia ovia minun ja muiden ihmisten päässä, joita emme välttämättä itse osaisi avata. Itselleni se on avannut monta ovea ja opettanut katsomaan maailmaa uudestaan ja uudestaan, sillä jokaisella kerralla voi oppia jotakin uutta.

Siitä kumpi meistä on opettaja ja kumpi oppipoika, kun mietitään asioita hieman erilailla voidaan olla montaa mieltä. Itse myönnän olevani tietyissä asioissa opettaja ja monissa asioissa oppipoikana.

Teacher or apprentice 

We're do many thing together and Midas follows me nearly everywhere. I give clues in every situations in case Midas doesn't do certain thing by itself.

Midas senses when it needs guiding and knows to settle down to my side to keeps track to situation. Plus Midas minds differences of people and acts to each one differently. Was it an older person or a special-child, Midas has patience to settle down so they can calmly get to know.


Still Midas doesn't treat people differently, but is always to eager to meet new people. Of course Midas senses case someone doesn't like it or is hostile, Midas knows to avoid the situation. Every case has been seen in many angle and Midas learns to oversee things calmly. Often it notices things you wouldn't otherwise see or even notice.


Midas can open doors in people's and I's head, that we wouldn't know to open otherwise. To I Midas has opened many doors and taught to watch the world repeatedly, for there's something new each time to learn.


To which one is teacher and which is apprentice can be seen in many angle. I acknowledge to be a teacher of sorts and an apprentice in many things.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...